Participant staat bij omvorming door BAUM achter in de rij

In de afgelopen maanden hebben er 6 inhoudelijke bijeenkomsten tussen een delegatie van het bestuur van de VTP en BAUM plaatsgevonden. Daarbij heeft het bestuur van de VTP de belangen van de participant steeds centraal gesteld. In de zomer heeft BAUM een voorstel van voorwaarden overhandigd. Daarop heeft het bestuur van de VTP volgens afspraak tot twee keer toe haar visie voorgelegd aan BAUM, maar in beide gevallen is BAUM hier niet of nauwelijks op ingegaan. Het eerste voorstel van BAUM is bijna identiek aan het laatste voorstel. Het VTP-bestuur heeft daarom geconcludeerd dat er geen echte ruimte is voor inbreng bij het formuleren van de voorwaarden bij de omvorming en dat verdere gesprekken op deze manier alleen maar leiden tot meer tijdverlies bij het vinden een goede, participant-gerichte oplossing .

Het bestuur van de VTP wil in hoofdzaak:

  • een onafhankelijk toezicht, controle en inspraak van participanten bij hun belegging;
  • een uitbetalingstermijn overeenkomstig de oorspronkelijke verwachting; lees betaling binnen 25 jaar na aanplant;
  • een beloning voor de beheerder en ander dienstverleners die transparant is en is gebaseerd op een realistische begroting.

Op geen van deze punten is BAUM het bestuur van de VTP tegemoet gekomen. Sterker nog, men heeft geen millimeter bewogen. De lijn die BAUM op hoofdzaken hanteert is:
- de uitbetalingstermijn wordt grotendeels bepaald door de beheerder. Lees, het is onduidelijk of, en zo ja, wanneer, uitbetaald kan worden en waar dat dan precies van afhankelijk is;
- een beloning voor de beheerder als vast percentage van het fonds. Lees, BAUM wenst geen inzicht of onderbouwing te geven hoe ze tot de beloning komen en wat daarvoor gedaan wordt;
- inspraak en controle betekent bij BAUM geheimhouding onder dreiging van boetes en een door BAUM gecontroleerde Raad van Toezicht.

Op basis van bovenstaande concludeert het bestuur van de VTP dat BAUM zichzelf centraal stelt en niet de participant. De conclusie van het bestuur van de VTP is dan ook, dat verder onderhandelen op dit moment geen zin heeft. Het bestuur van de VTP gaat dan ook actiever op zoek naar alternatieven.

Wilt u meer uitgebreide informatie met details en nadere uitleg klik dan hier.

Het bestuur van de VTP heeft 25 oktober 2013 een visie opgesteld en overhandigd aan BAUM. Voor een algemene versie van deze visie klik hier.

Gepubliceerd: zondag 1 december 2013

Op deze pagina kunt u alleen de korte nieuwsflitsen inzien.
Voor het lezen van nieuwsbrieven dient u in te loggen.

Nieuwsartikelen

NIEUWS
  • Nieuwsbrief 6211 juli 2023

    Nieuwsbrief 62 is verzonden, met daarin de volgende onderwerpen: Zaak FSA tegen...

  • Nieuwsbrief 617 december 2022

    Nieuwsbrief 61 is verzonden, met daarin de volgende onderwerpen: Class Action in...

  • Nieuwsbrief 6016 augustus 2022

    Nieuwsbrief 60 is verzonden, met daarin de volgende onderwerpen: Class Action in...