Enquête betreffende werkwijze belastingdienst.

Meerdere participanten die belegd hebben in teak via ATF/Goodwood/Floresteca hebben problemen met de Belastingdienst, doordat het beroep op vrijstelling ter voorkoming van dubbele belasting (box 3) is of wordt afgewezen. Bij weer een groep andere participanten is dit beroep wel steeds geaccepteerd.,ook al komt het voor dat het verschilt per belastingjaar. Dit lijkt te duiden op willekeur door de Belastingdienst. Deze willkeur is op basis van het gelijkheidsbeginsel niet toegestaan. De moeilijkheid is evenwel, dat belastingplichtigen zelf deze mogelijke willekeur - dit ongelijkheidsbeginsel - zelf moeten aantonen. 

Daar komt bij dat ook bij de opgegeven waarde van de participatie(s)  de Belastingdienst niet volgens een eenduidig, landelijk beleid lijkt te opereren.
Hier komt de VTP in beeld: de leden wonen in immers alle delen van het land en hebben met verschillende belastingkantoren te maken.

De VTP probeert door middel van een online-enquête de behandeling door de Belastingdienst in kaart te brengen.
De periode die de VTP in kaart wil brengen loopt van 2004-2010. 

De vragen gaan over het wel of niet gedaan hebben van een beroep op vrijstelling dubbele belasting (box 3); de reactie van de fiscus hierop. Verder komt de fiscale waardebepaling van de teakparticipaties aan bod: is de fiscale opgave van Goodwood / ATF gebruikt of een andere methode?  Hoe reageert de belastingdienst daar op.  Verder wordt gevraagd naar het belastingkantoor waar men mee te maken heeft. In geval men problemen ondervindt met de betreffende belastingdienst - op het punt van de teakparticipaties - vragen we om de naam van de behandelend inspecteur(s).

De enquête is anoniem en ook via de rapportage zullen individuele respondenten nooit te herleiden zijn. De VTP hoopt op een massale reactie. Hoe hoger de respons, hoe scherper het beeld. 

U wordt - als lid van de VTP - dringend/vriendelijk verzocht om vijf minuten vrij te maken van uw tijd voor het invullen van deze enquete. Het kan - ook voor u - in de toekomst van belang zijn.

Samenwerken loont!

Het bestuur van de VTP

Gepubliceerd: donderdag 5 april 2012

Op deze pagina kunt u alleen de korte nieuwsflitsen inzien.
Voor het lezen van nieuwsbrieven dient u in te loggen.

Nieuwsartikelen

NIEUWS
  • Nieuwsbrief 6211 juli 2023

    Nieuwsbrief 62 is verzonden, met daarin de volgende onderwerpen: Zaak FSA tegen...

  • Nieuwsbrief 617 december 2022

    Nieuwsbrief 61 is verzonden, met daarin de volgende onderwerpen: Class Action in...

  • Nieuwsbrief 6016 augustus 2022

    Nieuwsbrief 60 is verzonden, met daarin de volgende onderwerpen: Class Action in...