De VTP roept haar leden op een brief te sturen naar de AFM

Vandaag heeft de VTP haar leden opgeroepen een brief te sturen naar de Autoriteit Financiële Markten met de volgende inhoud:

Autoriteit Financiële Markten

t.a.v. de heer R. Gerritse

Vijzelgracht  50

1017 HS Amsterdam

 

Betreft: Klacht over  Amazon Teak Foundation (ATF)

 

Geachte heer Gerritse, 

Sinds lange tijd ben ik participant van een beleggingsproject van de Amazon Teak Foundation (ATF) en/of eigenaar van door Goodwood Investments (Goodwood) verkochte participaties in teakplantages in Brazilië. In december 2010 is Goodwood failliet verklaard. Inmiddels is ATF als beheerder aangesteld. Uit diverse uitingen van ATF heb ik begrepen dat ATF een aandelenfonds wil opzetten en dat inmiddels een concept-prospectus aan u ter goedkeuring is voorgelegd.

Ik deel u hierbij mee niet akkoord te gaan met de beoogde aandelenconversie. 

Wel participant maar niet betrokken bij omvorming

Tot nu toe ben ik geen partij geweest in het omvormingsproces. Mij is als  participant niets gevraagd.  Door ATF niet en ook door u niet. Ook de Vereniging Teak Participanten (VTP) is door u niet over de aandelenconversie geconsulteerd. Er is bij de VTP geen concept prospectus of iets dergelijks voorgelegd of inhoudelijk besproken.

De ervaringen met de vorige beheerder van mijn participatie (zoals afspraken niet nakomen, geen openheid, lage waardering als gevolg van te hoge kosten-inhoudingen, halve waarheden naar buiten brengen, faillissement als gevolg van wanbeleid) dragen niet bij aan het verhogen van mijn inmiddels geringe vertrouwen in een open en eerlijk omvormingsproces. Ditzelfde gedrag ontmoet ik immers weer bij ATF. Dit wekt geen verbazing, want de directie van ATF wordt gevormd door de voormalige directie van Goodwood . 

Wat wil ik als participant

Als participant wil ik dat mijn participatie zo goed en eerlijk mogelijk wordt beheerd, conform de contracten die destijds zijn opgemaakt en de verwachtingen die in de geschreven en ongeschreven uitingen zijn gewekt. Indien u wenst zal ik u de verkoopbrochures en ander informatiemateriaal, waarin nauwgezet is aangegeven wat de te verwachten kapopbrengsten zouden zijn, doen toekomen. Op grond van deze informatie zou tot en met 2011 een bedrag aan circa 100 Miljoen Euro aan (tussen)kapopbrengsten zijn uitgekeerd. Tot nu toe is nauwelijks iets uitgekeerd. Zowel Goodwood als ATF gaven en geven geen transparantie in hun doen en laten. Zo neem ik ATF kwalijk dat de suggestie wordt gewekt in rondschrijven en op de site van ATF dat geen beheer wordt uitgevoerd voor participanten die geen bijdrage hebben gestort. Deze bijdrage hebben velen niet betaald omdat deze bijdrage voor het grootste deel wordt aangewend voor de beoogde aandelenconversie en directiesalarissen en niet het noodzakelijke beheer. 

Ik verzoek u uitdrukkelijk

1.       Niet in te stemmen met het u voorgelegde prospectus, ondanks het feit dat ik de inhoud daarvan niet ken en ook niet kan kennen.

2.       Het beheren van de participaties in handen te geven van een onafhankelijke beheerder, die niet betrokken is geweest bij de constellatie Goodwood/Tectona/Floresteca zodat mijn rechten beter worden beheerd dan nu. 

Ik zie uw reactie en bevestiging van ontvangst van deze brief met belangstelling tegemoet. 

Hoogachtend

 

Gepubliceerd: zaterdag 14 januari 2012

Op deze pagina kunt u alleen de korte nieuwsflitsen inzien.
Voor het lezen van nieuwsbrieven dient u in te loggen.

Nieuwsartikelen

NIEUWS
  • Nieuwsbrief 6211 juli 2023

    Nieuwsbrief 62 is verzonden, met daarin de volgende onderwerpen: Zaak FSA tegen...

  • Nieuwsbrief 617 december 2022

    Nieuwsbrief 61 is verzonden, met daarin de volgende onderwerpen: Class Action in...

  • Nieuwsbrief 6016 augustus 2022

    Nieuwsbrief 60 is verzonden, met daarin de volgende onderwerpen: Class Action in...