AFM benoemt Curator bij ATF

Op donderdag 13 september heeft ATF het volgende bekend gemaakt:

Op 24 juli 2012 hebben wij ( ATF) de AFM geïnformeerd over de afwaardering van de beleggingen zoals vermeld in het laatste Poyry rapport. Mede naar aanleiding daarvan heeft de AFM op 30 augustus 2012 bij ATF een curator benoemd als bedoeld in artikel 1:76 Wet op het financieel toezicht. Het betreft Mr. J.K. Brandse, advocaat bij Greenberg Traurig in Amsterdam.
Omdat dergelijke benoemingen vaak niet openbaar worden gemaakt spreekt men ook wel van een ‘stille curator’. Wij hebben er echter voor gekozen de beleggers deze informatie niet te onthouden omdat wij hechten aan volledige transparantie.
De benoeming van Mr. Brandse heeft onder meer ten doel de feiten en omstandigheden te onderzoeken die hebben geleid tot de afwaardering van de (toekomstige) kapopbrengsten. Voorts zal Mr Brandse de slagingskansen voor het Amazon Teak Fonds en eventuele alternatieven onderzoeken. De bestuurlijke continuïteit van ATF is eveneens een aandachtspunt van de curator.
De directie van ATF beschouwt de benoeming van de curator als een welkome aanvulling op het bestuur en streeft een intensieve samenwerking met hem na, teneinde de uitdagingen waar ATF voor staat in het belang van de beleggers zo snel mogelijk op te lossen. 

Wassenaar, 12 september 2012

 

Het spreekt vanzelf dat het VTP bestuur deze ontwikkelingen toejuicht en hoopt dat eindelijk de gewenste duidelijkheid en transparantie verkregen wordt.

Gepubliceerd: donderdag 13 september 2012

Op deze pagina kunt u alleen de korte nieuwsflitsen inzien.
Voor het lezen van nieuwsbrieven dient u in te loggen.

Nieuwsartikelen

NIEUWS
  • Nieuwsbrief 6211 juli 2023

    Nieuwsbrief 62 is verzonden, met daarin de volgende onderwerpen: Zaak FSA tegen...

  • Nieuwsbrief 617 december 2022

    Nieuwsbrief 61 is verzonden, met daarin de volgende onderwerpen: Class Action in...

  • Nieuwsbrief 6016 augustus 2022

    Nieuwsbrief 60 is verzonden, met daarin de volgende onderwerpen: Class Action in...