Doorstart Goodwood?

VTP adviseert om bijdrage absoluut niet te storten. Vijf vragen en antwoorden.

Waar zijn onze (toekomstige) beheergelden gebleven?

Stichting ATF en Stichting Tectona hebben van ons als beleggers – in het verleden - als deel van onze aankoopsom gelden gekregen om het beheer van onze participaties te verzorgen. Voor dit beheer is door Stichting Tectona de vennootschap Goodwood aangesteld. Deze beheerder - Goodwood -  is nu failliet en de middelen om het beheer  in de toekomst - te regelen zijn er ook  blijkbaar niet meer. En dat is vreemd, immers  het bestuur van Stichting Tectona heeft gelden die voor het toekomstige beheer van onze participaties bedoeld waren niet onder zich gehouden maar blijkbaar aan andere doelen besteed.

 

Wat biedt Stichting ATF  u en ons voor 89,25 Euro?

Stichting ATF zegt toe dat zij daarmee het nieuw beheer gedurende 1,5 jaar kan  uitvoeren. Tevens wordt het  geld  aangewend om een nieuw beleggingsfonds in het leven te roepen. Aandelen in teak dus!

Het bestuur van de VTP is hier absoluut tegen. Het beheer moet door een onafhankelijke partij gebeuren. Bovendien vinden wij dat de omzetting in een beleggingsfonds een onzalig plan is. In het voor leden zichtbare deel van deze site is hiervoor in het verleden al een uitvoerige motivatie gegeven. .

 

Het bestuur van VTP adviseert u dus de gevraagde bijdrage absoluut niet te storten!

 

Wat vindt en wil de VTP dan wel?

Het bestuur van de VTP vindt  dat het bestuur van ATF en  het bestuur van Stichting Tectona (beide worden vooral en mede bestuurd door de directeur van het failliete Goodwood(!)) aantoonbaar niet in staat zijn gebleken om dit beheer en deze bewaarfunctie naar behoren te vervullen, moet worden vervangen. Wij willen dat het bestuur van Stichting Tectona vervangen wordt en dat het beheer aan een onafhankelijke derde partij gegeven wordt. Een partij die geen banden heeft met Goodwood of aan haar gelieerde partijen/personen. 

 

Is dit standpunt van de VTP nieuw? 

Neen, dit standpunt van de VTP is niet nieuw, wij streven immers al jaren naar een onafhankelijk bestuur van Stichting Tectona en hebben middels dreiging van juridische procedures  op 1 december 2010 de toezegging van Stichting Tectona gekregen  dat een bestuurslid van de VTP benoemd zou worden als bestuurslid van deze Stichting (Als vertegenwoordiger van de particuliere beleggers)

 

Hoe staat het op dit moment met die benoeming van dat bestuurslid van VTP als lid van het bestuur van de Stichting Tectona? 

De Stichting Tectona heeft - zoals hiervoor vernoemd - op 1 december 2010 besloten een bestuurslid van VTP te benoemen tot bestuurslid van Stichting Tectona.  Dit besluit is echter nog altijd niet geeffectueerd. De VTP betreurt dit ten zeerste mede omdat intussen wel een  ander(?) bestuurslid is benoemd per 15 februari 2011. Dit bestuurslid was ruim zes  maanden geleden  ook al eens benoemd geweest en had zich plotseling terug getrokken en... verschijnt nu plotseling weer op het toneel.

 

Wij gaan er desalniettemin nog steeds van uit dat de benoeming van ons bestuurslid van VTP alsnog zal plaatsvinden. 

De benoeming heeft inmiddels per 18 mei plaatsgevonden

 

 

 

Gepubliceerd: zondag 10 april 2011

Op deze pagina kunt u alleen de korte nieuwsflitsen inzien.
Voor het lezen van nieuwsbrieven dient u in te loggen.

Nieuwsartikelen

NIEUWS
  • Nieuwsbrief 6211 juli 2023

    Nieuwsbrief 62 is verzonden, met daarin de volgende onderwerpen: Zaak FSA tegen...

  • Nieuwsbrief 617 december 2022

    Nieuwsbrief 61 is verzonden, met daarin de volgende onderwerpen: Class Action in...

  • Nieuwsbrief 6016 augustus 2022

    Nieuwsbrief 60 is verzonden, met daarin de volgende onderwerpen: Class Action in...