KORT GEDING TEGEN DE SATT !

Op woensdag 31 januari vindt een kort geding plaats dat de VTP heeft aangespannen tegen SATT, u welbekend als de bewaarder van uw teakparticipaties. De zitting zal plaats vinden in de Rechtbank Amsterdam, Parnassusweg 220, 1076 AV Amsterdam.

In het kort geding sommeert de VTP SATT om mee te werken aan het benoemen van de Hollandse Bosbouw Maatschappij (HBM), of een gelijkwaardig alternatief, om te voorzien in onafhankelijk beheer en toezicht, dat eigenlijk al jarenlang ontbreekt.

Een tweede eis is het intrekken van de voorwaarden die SATT stelt om in aanmerking te kunnen komen voor uitbetaling van kapopbrengsten. Bovendien wordt een aantal inhoudingen betwist die SATT zonder contractuele onderbouwing of verantwoording heeft toegepast op de eindkapopbrengsten van Silas en Kumbaru.

Ongeveer 85 VTP leden zijn eiser in deze zaak, maar dit kort geding gaat alle VTP-leden aan. Want beter toezicht in Brazilië kan mismanagement van Floresteca dat heeft plaatsgevonden, terugdraaien of in de toekomst voorkomen.

Gepubliceerd: donderdag 11 januari 2018

Op deze pagina kunt u alleen de korte nieuwsflitsen inzien.
Voor het lezen van nieuwsbrieven dient u in te loggen.

Nieuwsartikelen

NIEUWS
  • Nieuwsbrief 6211 juli 2023

    Nieuwsbrief 62 is verzonden, met daarin de volgende onderwerpen: Zaak FSA tegen...

  • Nieuwsbrief 617 december 2022

    Nieuwsbrief 61 is verzonden, met daarin de volgende onderwerpen: Class Action in...

  • Nieuwsbrief 6016 augustus 2022

    Nieuwsbrief 60 is verzonden, met daarin de volgende onderwerpen: Class Action in...